Hírarchívum

A Földrajzi és Földtudományi Intézet büszkén adja hírül, hogy Dr. Pál-Molnár Elemér és Dr. Gál Tamás ünnepélyesen átvették az MTA doktora okleveleiket. Az ünnepség 2024. április 23-án zajlott az Országos Széchényi Könyvtárban.

A meteorológiai világnap alkalmából az Energiaügyi Minisztérium ünnepélyes keretek között adta át a Pro Meteorologia Emlékplaketteket azoknak a kiváló szakembereknek, akik jelentős mértékben hozzájárultak a meteorológiai tudomány és gyakorlat fejlődéséhez Magyarországon. Idén a kitüntetettek között van Gál Tamás, az Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék munkatársa, aki szakmai tevékenységével kiemelkedően járult hozzá a meteorológia területén elért eredményekhez.

A Magyar Meteorológiai Társaság a 2022. május 19-én megtartott Közgyűlésén Szakirodalmi Nívódíj részesítette

Unger János, Gál Tamás: Városklíma. Szeged városklimatológiai vonatkozásai. GeoLitera. Szeged, 2017.

című könyvét.

A Magyar Meteorológiai Társaság a 2022. május 19-én megtartott Közgyűlésén Szakirodalmi Nívódíj részesítette Unger János, Gál Tamás: Városklíma. Szeged városklimatológiai vonatkozásai (GeoLitera. Szeged, 2017) című könyvét.

Ez úton meghívjuk az MTA SZAB Föld- és Környezettudományi Szakbizottság ünnepi tudományos ülésére
2021. november 11. (csütörtök) – 14.00 óra (online)

Az SZTE Alma Mater szervezésében megtartott előadás a klímaváltozásról.

Tisztelettel meghívjuk az „Extrém csapadék és villámárvíz monitoring, előrejelzés és korai figyelmeztető rendszer fejlesztése a Magyar-Szerb határon átnyúló régió városi területeire„ – URBAN-PREX projekt sajtónyilvános rendezvényére.

Helyszín: Szeged, Egyetem u. 2., 3 emelet, Krajkó Gyula terem

Dátum: 2019.04.25.

Időpont: 09:30 óra


17 habilitált és 110 PhD fokozatot szerző tudóst fogadott doktorrá a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) avató tanácsa. Az SZTE Szenátus doktori ünnepségét 2019. január 18-án az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi (TIK) termében tartották.

Fiatal tehetségeit ünnepelte a Szegedi Tudományegyetem 2018. december 18-án: az Új Nemzeti Kiválság Program ösztöndíját elnyert 228 hallgató és kutató vehette át a támogatásról szóló oklevelet.

Az Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék 2018-as Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat keretében meghirdetett programjai

2019. szeptember 27.

Az Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék 2018-as Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat keretében meghirdetett programjai

2018. szeptember 28.

Tisztelettel meghívjuk az „Extrém csapadék és villámárvíz monitoring, előrejelzés és korai figyelmeztető rendszer fejlesztése a Magyar-Szerb határon átnyúló régió városi területeire„ – URBAN-PREX projekt sajtónyilvános záró konferenciájára.

Kövessétek az SZTE Földtudomány szak Instagram oldalát!

https://www.instagram.com/szte_foldtudomany/

Sajtóvisszhang az Extrém csapadék és villámárvíz monitoring, előrejelzés és korai figyelmeztető rendszer fejlesztése a Magyar-Szerb határon átnyúló régió városi területeire (URBAN-PREX) című projekt Workshopjárálól

Tisztelettel meghívjuk az Extrém csapadék és villámárvíz monitoring, előrejelzés és korai figyelmeztető rendszer fejlesztése a Magyar-Szerb határon átnyúló régió városi területeire (URBAN-PREX) című, az Europai Unió Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia program keretében társfinanszírozott, projekt Workshopjára!

Az SZTE TTIK Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszéke demonstrátori pályázatot hirdet a tanszék kutatási és oktatási feladatainak segítésére.

Tanszékünk honlapja 2018 júniusában megújul.