pontkalkulátor

Új funkcióval bővült a Szegedi Tudományegyetem Pontkalkulátora

Ahogyan arról a 2023/24-es tanév elején beszámoltunk, elindult a Szegedi Tudományegyetemen 2024-es felvételi eljárásához fejlesztett pontszámító kalkulátor: https://pontkalkulator.szte.hu/. Az egyetem a tavalyi évben kezdte meg a pontkalkulátor fejlesztését, melynek segítségével a pontszámítás összetett rendszerében pár kattintással kiszámolhatja a felvételiző, hogy tanulmányi eredményei alapján mennyi felvételi pontra számíthat 2024-ben, amennyiben az SZTE-re adja be a jelentkezését. A kalkulátor több új funkcióval is bővült.

Az új funkciók még több segítséget nyújtanak a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezőknek. A több mentett kalkuláció lehetőséget biztosít az adott számításhoz megadott adatok mentésére. Ezzel a jelentkezők több szakra is el tudják tárolni a megadott tanulmányi eredményeiket, így könnyebben össze tudják hasonlítani a felvételi stratégiákat, ami a sikeres felvételi egyik kulcsa.

A kalkulátor információs linkekkel is bővült, így a felvételizők egy kattintással elérhetik az ösztöndíjakról, a képzéseinkről, a kollégiumokról és az egyetem szolgáltatásairól összegzett információkat.

A kiszámított összpontszám áttekintését egy új kényelmi funkció, a mindent kinyit gomb segíti, így a pontszámítás részleteit egy kattintással megtekinthetik a jelentkezők.

 

Érdemes kihasználni a felület adta lehetőségeket, és számításokat végezni, hogy bizonyos eredmény elérése (például emelt szintű érettségi teljesítése, egy újabb nyelvvizsga megszerzése, vagy további intézményi pont megszerzése) hogyan befolyásolja az elérhető összpontszámot. A Szegedi Tudományegyetem azt ajánlja, hogy a felvételizők portfólióban gondolkodjanak, mindenképpen több szakot jelöljenek meg a felvételi űrlapon.

 

A pontkalkulátor a regisztrációt követően valamennyi érdeklődő számára használható. A kalkulációt a szakok kiválasztásával kell megkezdeni, egyszerre 12 szakot is meg lehet adni. A szakok megadása után a középiskolai és az érettségi eredményeket rögzítheti a felvételiző. A tanulmányi eredmények kitöltését követi azoknak a plusz teljesítményeknek a rögzítése, melyekért 2024-től a Szegedi Tudományegyetem intézményi pontot ad. Az intézményi pontok kategóriái többek között: kiemelkedő sporteredmény, meglévő nyelvvizsga, felsőfokú végzettség, munkatapasztalat. Erről bővebben ide kattintva tájékozódhatnak az érdeklődők: https://pontkalkulator.szte.hu/#info2024

 

Valamennyi eredmény rögzítése után a rendszer kiszámítja a felvételi pontszámokat a kiválasztott szakokra. Az összpontszám részleteiben is megjelenik a felületen: tanulmányi pont, érettségi pont és intézményi pont bontásban. A használat során azok, akik még nem szereztek érettségi bizonyítványt, az utolsó év év végi jegyeiknél és az érettségi eredményeknél adják meg a várható eredményeket, mert csak így kalkulálhatók ki a pontszámaik!

 

A 2024-es felvételi eljárástól a pontszámítás több elemét az intézmények határozzák meg, ezért azok intézményenként, szakonként eltérhetnek. A főbb változások:

 

  • A tanulmányi és érettségi pontok számításához választható tárgyak listája bővül és intézményenként, szakonként eltérő lehet.
  • Az emelt és középszintű érettségi tárgyak százalékos eredményeinek számítása változik.
  • A többletpontok rendszerét az intézményi pontrendszer váltja fel.

A végeredményt mutató oldalon alapértelmezetten nappali tagozatos és állami ösztöndíjas képzési adatok jelennek meg, valamint az előző két év ponthatárai.

Mind a tagozatot, mind a finanszírozási formát átállíthatják az érdeklődők az erre kialakított gomb segítségével, így ezen formák korábbi ponthatárai is megtekinthetők az SZTE kalkulátorában.

SZTEinfo

Borítókép: Új funkcióval bővült a Szegedi Tudományegyetem Pontkalkulátora.

Fotó: Illusztráció


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


vecseri-zitaVecseri Zita – MGK: környezetgazdálkodási agrármérnök

Továbbtanulásnál meg se fordult más egyetem a fejemben, csak az SZTE. A tanárok szakmailag jól felkészültek, a sok gyakorlati óra és a tanulmányi kirándulások pedig remek gyakorlatszerzési lehetőséget biztosítanak. Szeretek Szegeden egyetemista lenni, sok lehetőséget és kedvezményt kapnak a hallgatók. Kedvenc helyem a partfürdő, itt tartják a SZIN-t és az Összegyetemi gólyatábor, ami gólyáknak kötelező.




Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.