Miért tanulj mesterszakon? – mérnökök válaszolnak - Ludányi Balázs

A Szegedi Tudományegyem 6 kara, 27 mesterképzést hirdet a 2022-es keresztféléves felvételi eljárásban. A jelentkezők nappali és levelező tagozatos, államilag finanszírozott és önköltséges képzések közül választhatnak november 15-ig.




Középiskolában gépészeti specializációt tanult Ludányi Balázs, a Continental PPI mérnöke és egyértelmű volt számára, hogy az érettségi után a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán, gépészmérnök alapszakon tanul tovább. – Már az egyetemi éveim alatt számos lehetőségem volt a karrierem építésére, már elsősként csatlakoztam a duális programhoz, és ekkor léptem be a Continental-hoz is. Kaptam egy mentort, aki végig támogatott a tanulmányokban és szakmai céljaim elérésében. A szakdolgozatom témája is egy céges projekt volt, amivel TDK-n 2. helyezést is elértem. Az alapszak elvégzése után mechatronikai mérnök mesterszakon folytattam az egyetemet, elsősorban azért mert ezzel a képesítéssel könnyebben elérhetem a karriercéljaimat. Már BsC-s tanulmányaim alatt is besegítettem a folyamatszimulációs és modellezés című tárgyba, amit mesterszakos gépészmérnök hallgatóknak tartottunk. A mesterszak megszerzése után átvettem ezt a tárgyat a kollégámtól – fogalmazott Balázs. A Continental munkatársa az SZTE Mérnöki Karát azoknak ajánlja, akiket érdekel a technológia, kitartóak és előnyben részesítik a gyakorlati képzést.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.




Toth_BalazsTóth Balázs - MK, élelmiszermérnök

Az ismerőseimtől sokat hallottam, hogy nagyon jó egyetem az SZTE, sok lehetőséget ad az intézmény, pezsgő a diákélet, Szeged igazi egyetemváros. Azért választottam a Mérnöki Kart, mert élelmiszer-mérnöki szakra akartam jönni, és szerintem Szeged az az egyetem az országban, ahonnan a legképzettebb mérnökhallgatók kerülnek ki, s biztosan tudnak jó munkát találni. A tantárgyak nagyon nehezek, de a tanárok segítőkészek.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.