kiemelt_kollegium

Koleszmustra – így válassz kollégiumot Szegeden!

Szeretsz közösségben élni? Vonz a kollégiumok filmbeli világa? Emellett költséghatékonyan is szeretnéd megoldani a lakhatást? Szerencséd van, mert Szegeden mindenki megtalálja az igényeihez passzoló kollégiumot!

#karközikoli

Matektanár, informatikus, bölcsész vagy marketinges? Egy ilyen kollégiumban az egyetem bármelyik szakjáról szerezhetsz barátokat, ismeretségeket, amik bármikor jól jöhetnek!

  1. Károlyi Mihály Kollégium: a legnagyobb és legismertebb szegedi koli, ahol folyamatosan zajlik az élet. Hat kar hallgatói jelentkezhetnek, ÁJTK, BTK, GTK, JGYPK, TTIK és a BBMK diákjai. Ne ijesszen meg a nagy létszám, itt biztosan megtapasztalod az igazi kollégiumi életérzést!
  2. Öthalmi Diáklakások: ha ötvöznéd a kollégiumi és az albérlet nyújtotta lehetőségeket, akkor e mellett tedd le a voksod. Nyugodt környezet távol a város zajától, akár egyszemélyes szobák és szuper társasági élet várhat rád.
  3. Herman Ottó Kollégium: ha Újszeged szépsége, modernsége vagy nyugodt zsongása vonz, akkor ez lehet a te kollégiumod. Érdekesség: létrehozták a Hermann Ottó Diákegyesületet, hogy támogassák a nehéz helyzetű, de jó képességű diákokat.
  4. Móra Ferenc Szakkollégium: kultúrára vágysz, sportra vagy szakmai programokra? Itt mindegyiket megtalálod! A tanulmányi versenyeken elért eredmények és a 70 százalék feletti emelt szintű érettségi(k) előnyt jelentenek a felvételinél, a szociális helyzet pedig nem az elsődleges szempont.
  5. Eötvös Loránd Kollégium: Gondoltad volna? A Tehetség-HÍD Programot az SZTE Eötvös Loránd Kollégiuma koordinálja, amelynek célja a tehetséges középiskolások felkarolása. Emellett számos szakmai képzést, kollégiumi ösztöndíjat vehetnek igénybe a diákok, valamint kulturális és közösségi programokon vehetnek részt.

 

#karikoli

Elakadtál egy feladatban? Jegyzet kellene egy tárgyhoz? Kibeszélnéd a problémáidat olyannak, aki átérzi? Nem is kell tovább ecsetelnünk a kari kollégiumok előnyeit, hiszen egyértelmű.

  1. id. Jancsó Miklós Kollégium és Apáthy István Kollégium: mindkettő elsősorban az orvostanhallgatók részére van fenntartva, így segíthettek egymásnak egy-egy nehéz vizsgánál.
  2. Madzsar József Kollégium és Béke Utcai Kollégium: az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar hallgatóit várja ez a két jól felszerelt kollégium. Zárt, parkosított udvar, kerékpármegőrző és non-stop portaszolgálat – csak néhány a koli előnyei közül.
  3. Semmelweis Ignác Kollégium: a Gyógyszerésztudományi Kar központi épületétől pár percre található kollégium jól felszerelt, még fitneszteremmel is várja a leendő lakóit. Kollégiumi Diák Bizottság is működik benne a hallgatóik érdekeinek a képviseletéért.
  4. Teleki Blanka Kollégium: a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar kolija kifejezetten alkalmas a sport- és közösségi programok megvalósítására, ráadásul 3 akadálymentesített szoba is a várja a hallgatókat.
  5. Mérnöki Kar Kollégiuma: vonz a hatalmas füves terület vagy a sportpályák? Akkor mérnökként tökéletes választás lehet a Mérnöki Kar saját kollégiuma!

Ha még hezitálsz, hogy koliba vagy albérletbe költözz, nézd meg az SZTE Vlogját, amiben az SZTE két hallgatója meséli el saját tapasztalatait mindkét lehetőségről.



esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.




Farkas GellértFarkas Gellért – TTIK – kémia

A karon és a szakomon kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy olyan programokat szervezzenek, amik összekovácsolnak minket a csoporttársakkal. Ilyen például a kémiásoknak szóló Vegyetem tábor is. Emellett olyan programokat is szerveznek nekünk, amelyek az elhelyezkedés szempontjából különösen hasznosak. A tanárok kedvesek, rendkívül segítőkészek, így igazán családias hangulat alakult ki az évek során.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.